Főoldal / Rólunk

Történet

Cégünk története 1998-ra nyúlik vissza, amikor is villamosmérnökök és programozó matematikusok összeálltak, és megalapították a Hansát. A cél nem volt kevesebb, mint meghatározó szereplővé válni az ipari irányítástechnika területen. Az elmúlt több, mint húsz év alatt az ügyfélkör bővülésével mi is felnőttünk. Nem csak a szervezetünk nőtt sokszorosára, de a cég struktúrája és folyamatai is átalakultak a megnövekedett terhelésnek megfelelően. Rendkívül széles tapasztalattal rendelkezünk az ipar meghatározó területein, legyen szó automatizálásról, robotikáról, méréstechnikáról, vision rendszerekről vagy akár bonyolult szoftverrendszerek kialakításáról.

Cégünk 2003-tól a Rockwell Automation hivatalos rendszerintegrátora. 2005-től napjainkig a magyarországi rendszerintegrátorok közül a legnagyobb piaci részesedésű.

1998

Hansa 98 alapítása

Felismerve a növekvő piaci igényt, egy iparban edződött villamosmérnök és két programozó-matematikus megalapítja a Hansa-t:
- Kaszanyi Zoltán
- Nagyillés Béla
- Wittmann János

2000

Első külföldi megrendelés: Vinica fafeldolgozó

A szlovákiai munkát nagy sikerrel zárjuk. A komplett villamos elosztószekrény mellett az irányítástechnikai programozói munkákat (PLC, HMI) szállítottuk. Nem csak remek tapasztalatot szereztünk, de az egyik gyakornokunk gazdagabb lett egy diplomamunkával is.

2003

Rockwell Automation hivatalos rendszerintegrátorává válunk

A Rockwell termékekkel régóta nagy megelégedettséggel dolgoztunk, de a Controltech Hungary megalapításával nagy lehetőséghez jutottunk mi is. A legelsők egyikeként válunk a Rockwell Automation hivatalos magyarországi rendszerintegrátorává. A bizalom azóta is töretlen.

2004

Budapesti iroda megnyitása

Partnereink minél széleskörűbb kiszolgálását és a jövőbeni fejlődésünket szem előtt tartva, megnyitjuk budapesti, második irodánkat. Köszönhetően a töretlen, dinamikus fejlődésnek, ma már a harmadik telephelyünket koptatjuk Budapesten.

2006

Szoros együttműködés a BME-vel: hallgatói gyakorlati program elindítása

Az utánpótlás nevelésre különösen nagy hangsúlyt fektetünk. Hisszük, hogy csak úgy tudunk folyamatos magas színvonalat biztosítani, ha a legújabb titánjaink képzése során már a legelején bekapcsolódunk. A legtöbb új mérnök kolléga ma is az iskolapadból kerül hozzánk, gyakornokként kezdik nálunk, és mire a diplomát megszerzik, mérnökcsapatunk oszlopos tagjává vállnak.

2008

Profiltisztítás, megalakul a Hansa Automatiqa

Úgy véljük, csak úgy tudunk kiemelkedő színvonalat biztosítani, ha csak azokra a területekre koncentrálunk, amiben igazán jók vagyunk. Két Szentesi telephelyünket hátrahagyva, megalakul a Hansa Automatiqa.

2010

Moszkvai Lidl logisztikai központ komplett irányítástechnikai munkái

Amikor hűtőházról beszélünk, akkor irányítástechnikai értelemben pár száz I/O pontra gondolunk. Amikor viszont egy moszkvai logisztikai központról van szó, hirtelen minden óriási lesz: a hűtőházi termek, a beépített gépek, a teljesítmények, és természetesen az irányítástechnikai rendszer is, a maga több ezer I/O pontjával. Nem csak az otthagyott munkánkra vagyunk különösen büszke, de a projektet megelőző közel egy éves komoly tervezésre, a logisztikára és a projekt zökkenőmentes lebonyolítására is.

2011

ISO 9001 és OHSAS 18001 szabvány bevezetése

Az üzleti folyamatok meghatározó tényezőjének tekintjük a kiváló minőséget. Célunk, hogy Ügyfeleink számára olyan színvonalas szolgáltatást nyújtsunk, ami megelégedéssel tölti el őket, és lehetővé teszi, hogy ők maguk is képesek legyenek tevékenységüket hasonlóan magas színvonalon folytatni.

2013

Monsanto vetőmagüzem rekonstrukció

A bábolnai vetőmagüzem rekonstrukciója három fázisban, három éven keresztül történt. Az erősáramú és irányítástechnikai rekonstrukciós munkálatokat a Hansa végezte, mely során a régi kézi vezérléseket teljesen automatizált, operátor nélküli működésűvé alakítottuk. A több ezer útválasztó online kijelöléséhez a gráfelmélet hívtuk segítségül, amely automatikusan számolja az optimálisan bejárható utakat. A munka monumentalitását jól jellemzi, hogy a több megawattnyi beépített teljesítményt több mint 7000 I/O pont szolgálja ki, a redundáns irányítástechnikai rendszer kialakításához pedig 10km optikai hálózatot fektettünk.

2016

Hetedik éve a legnagyobb forgalmú Rockwell rendszerintegrátor a magyar piacon

Cégünk elkötelezett partnere a Rockwell Automation-nek. Termékismeretünk felöleli a komplett hardver és szoftver portfoliót, amelyről számtalan hazai és nemzetközi referencia tanúskodik. Folyamatosan keressük a még szorosabb együttműködés lehetőségét, nem titkolt célunk, hogy régiós szinten is kiemelt partnerré váljunk.

Keressen bennünket bátran

Kérdésed van?

Vedd fel velünk a kapcsolatot!